Inloggen

 

 Een win-win situatie:  gescheiden afval bij de verbouwing van een lege woning

Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de wijk: containers voor gescheiden afval

Kort geleden plaatsten wij drie afvalcontainers voor gescheiden afval op ons eigen terrein aan het Marijkeplein in Rozenburg. Bij een kleine verbouwing van een huurwoning brengt de aannemer voortaan het afval naar de containers op dit terrein. Hierdoor scheiden we het afval en is het minder vaak nodig om een container in de wijk te plaatsen. Een container staat toch vaak in de weg, zorgt voor meer zwaar verkeer, of de container zorgt voor overlast omdat anderen er ook vuil in gooien wat niet de bedoeling is. Daarom zie je nu deze oplossing. Echt een win-win situatie. Onze aannemer Meerbouw werkt hier graag aan mee. 

Bij sommige grote verbouwingen zie je misschien toch een vuilcontainer staan. Waar het niet anders kan plaatst de aannemer een afsluitbare container, of hij dekt de container eind van de dag af. Hiermee voorkomen we zwerfvuil vanaf de container en voorkomen we dat anderen er onterecht spullen bijgooien. Dit scheelt weer veel overlast voor jou als huurder. Zo dragen we graag een steentje bij, niet alleen aan het milieu maar bevorderen we ook een schone en opgeruimde wijk.

Heb je zelf grofvuil?

Neem dan contact op met de gemeente Rotterdam/gemeente Voorne aan Zee, of breng het naar het Milieupark. Zo houden we samen de wijk schoon en opgeruimd.